Чим гасити стрес під час пандемії? Дієтолог дала поради

Чим гасити стрес під час пандемії? Дієтолог дала поради
Здорове харчування не виключає солодких продуктів, ми завжди можемо дозволити собі невеликий десерт, - каже дієтолог

Фахівець радить звернути увагу на якісний шоколад чи десерти з натуральних продуктів

Дієтолог Світлана Фус розповіла, що варто їсти, в умовах стресової ізоляції та лікування коронавірусу чи сезонних хвороб, та пояснила, чи можна гасити тривожні стани солодким та спиртним.

В інтерв’ю «Главкому» дієтолог зазначила:

«Здорове харчування не виключає солодких продуктів, ми завжди можемо дозволити собі невеликий десерт. Бажано це робити не на ніч, а у першій половині дня. На тлі нормального збалансованого раціону, який має складати 90-95% харчування людини, ми можемо допустити 5-10% доповнень до раціону. Інша річ, що ми віддаємо перевагу якимось відверто шкідливим продуктам: тістечкам, тортам, цукеркам. Натомість раджу звернути увагу на якісний шоколад чи десерти з натуральних продуктів».

Крім того, депресія, на думку фахівчині, може бути пов’язана із браком в організмі речовин, які відповідають за нормальне функціонування мозку – це жири, цинк, білки. «Вони допоможуть не допустити такого стану чи якомога швидше вийти з нього», – пояснила Фус.

Також, дієтолог наголосила скільки можна випивати алкоголю та чи допомагає при тривожних станах.

«Давайте виходити з того, що у медичній сфері в усьому світі алкоголь визнаний гепатотоксичною (такою, що отруює печінку) і нейротоскичною (такою, що отруює нервові клітини) речовиною. Медиками встановлена одноразова безпечна доза алкоголю: для міцних напоїв це близько 50 мл для чоловіків і 30 мл для жінок, якщо говорити про сухе вино, то це 200 мл для чоловіків та 150 мл для жінок. Це одноразовий прийом – умовно кажучи, впродовж дня. Це питання відповідальності кожної людини. Якщо людина не хоче зберігати свій мозок і печінку – вибір кожного. Відтак, тепле пиво, яке чомусь вважається корисним при застуді, не може бути ліками», – пояснила Фус.

Нагадаємо, що науковці назвали вітамін, який знижує ризик підхопити коронавірус.

До слова, вчені назвали фактор, що значно знижує смертність від коронавірусу.

Також інфекціоніст застерегла від вживання антибіотиків при Covid-19.

Крім того, вчені назвали термін дії імунітету проти коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: